Ağız Kokusunu 9 Yöntemle Önleyin

0
198
ağız kokusu önleme

Ağız kokusu toplumsal olarak genel bir sorun. Ağız kokusunu önlemek için yapılabilecek bazı uygulamaları sizler için derledik.

1 – ) Bol Su İçin :  Su tükürük üretimini artıran ve ağızda bakteri oluşumunu engelleyen en temel ve önemli maddedir. Fakat çay kahve değil, günde en az 8 – 10 bardak doğal su içmeyi alışkanlık haline getirin.

2 – ) Yoğurt Yiyin : Yoğurt probiyotiktir. Probiyotikler, bağırsağınızdaki sağlıklı bakterilerin artmasına vesile olur. Böylece sindirim hastalıklarından meydana gelen ağız kokusundan kurtulursunuz. Yoğurt aynı zamanda ağzınızın pH seviyesinin dengede olmasına vesile olur.

3 – )  Tarçın Kullanın : Zira tarçın doğal bir antiseptik madde olduğundan ağızdaki mevcut bakterilerin yayılmasını durdurup ağız kokusunu önler. Örneğin sıcak su ile limon bal, tarçın karışımı hazırlayıp gargara olarak kullanabilirsiniz. Tarçın çiğneme çubukları da ağızda mevcut mikrobiyal çeşitliliği destekleyen çeşitli lifler içerir.

4 – ) Siyah ve Yeşil Çay İçin : Siyah ve yeşil çaydaki polifenoller ağız kokusunu giderme konusunda yardımcı olur. Polifenoller, güçlü birer antioksidandır Bu yüzden hem bakterilerin oluşması yavaşlar hem de ağzınızın zor yerlerini temizlerler. Papatya çayı, asidoz ve disbiyoz sebebiyle oluşan ağız kokusuna karşı iyi bir çözümdür.

Aynı zamanda bağırsaklarınızdaki floranın bozulması ve karaciğer gibi organlardan kaynaklanan ağız kokusunu gidermek için kanınızdaki toksinlerin  temizlenmesine vesile olan bu doğal bitkiden faydalanabilirsiniz.

5 – ) Elma Sirkesi Kullanın : Elma sirkesinin içinde bulunan asitlerin çok güçlü oranda antibakteriyel özellikleri vardır. Bununla birlikte midedeki pH seviyesinin dengelenmesine vesile olup sindirim rahatsızlıklarını giderir.

6 – ) Limonlu Su İçin : Limon suyu da aynı zamanda asidik özelliği sayesinde tükürükteki pH seviyesinin dengelenmesinde önemlidir. Ağızda kötü koku ve hastalıklara sebep olan bakterileri temizler.

7 – )  Maydanoz Tüketin : Maydanoz, temizleyici olarak antioksidan özelliklere sahiptir. Yoğun klorofil içeriği sebebiyle ağızdaki kötü kokulu bileşikleri bastırır ve doğal bir deodorant görevi yapar. Dereotu, fesleğen ve nane gibi bitkiler de aynı şekilde klorofil sayesinde ağız kokusuna yardımcı olur.

8 – ) Rezene Karanfil Kullanın : Rezene ve karanfil tohumları, günümüzden önceki eski çağlardan beri nefes ferahlatmak için kullanılmakta. Hindistan’ın bazı kısımlarında, kavrulmuş rezene tohumu şimdi bile akşam yemeği sonrasında kullanılıyor. Bu bitkiler, nefese taze bir koku sağlayan aromatik esansiyel yağlar içerir. Rezene, ağızdaki asitliği azaltıp tükürüğün pH’ını düzenlemeye yardımcıdır. Aynı zamanda bakterilerin aşırı çoğalmasını engeller. Karanfilin antioksidan, anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel özellikleri, ağızda patojenik bakterilerin büyümesini baskılar.

9 – ) Hindistan Cevizi ve Yağı Kullanın : Hindistan cevizi yağı, içerdiği yüksek yağ asidi sebebiyle aşırı mikrobiyal büyümenin azaltılmasında ve iltihaplanmanın giderilmesinde etkilidir. İçerdiği maddelerle zararlı bakterilerin üremesini önler.